Intercult bjuder in till två workshops på temat “AI och SCENKONST” ledda av Agnes Török och Charlie Prag. Kurserna anordnas inom ramen för European Theatre Lab och Theatre In Palm-projektet. 

DEL 1: AI & SCENKONSTPRODUKTION: att använda AI för att förenkla ansöknings-, produktions-, och marknadsföringsarbete

Datum: Torsdag 23 november 2023
Plats: Intercult, Nytorgsgatan 15A
Tid: 9.30-15.30
Anmälan och kostnad: Kostnadsfritt men begränsat antal platser. Anmäl dig genom att skicka ett mail till info@intercult.se. Först till kvarn gäller.
Material: Ta med egen dator!
Fika ingår, medtag egen lunch.

Om kursen:
En heldags-workshop i generativ AI och hur den kan användas för att frigöra tid från administrativt arbete, marknadsföringsarbete och ansökningsprocesser – tid du istället kan lägga på att faktiskt skapa scenkonst. Denna workshop riktar sig specifikt till producenter och frilanskonstnärer som vill effektivisera sitt administrativa arbete.

Workshopen erbjuder praktiska exempel och övning i att använda AI som en resurs i din produktionsprocess.

VI GÅR IGENOM:

  • Vad är generativ AI och hur fungerar det?
  • Utforska generativa AI-verktyg: testa, experimentera, och utveckla din förmåga att använda resurserna
  • Att använda AI i ansökningsprocesser: skriva ansökningar, sätta ihop snabba skisser på budgetar och tidsplaner
  • Att använda AI i marknadsföringsprocesser: göra marknadsföringsunderlag i text och bild, samt prototypa marknadsföringskampanjer
  • Att använda AI i produktions- och planeringsarbete: effektivisera administration, schemaläggning och överblick över processen.
  • Fokus i alla moment är att testa och utforska redskap och metoder samt se hur och i vilka lägen de kan underlätta arbete och frigöra tid för skapande.

 

DEL 2: AI & SCENKONSTPROCESS: att använda AI som medskapare i konstnärliga processer

Datum: Fredag 1 december 2023
Plats: Intercult, Nytorgsgatan 15A
Tid: 9.30-15.30
Anmälan och kostnad: Kostnadsfritt men begränsat antal platser. Anmäl dig genom att skicka ett mail till info@intercult.se. Först till kvarn gäller.
Material: Ta med egen dator!
Fika ingår, medtag egen lunch.

Om kursen:
Få en introduktion till generativ AI och upptäck dess potential inom konstnärligt arbete. Denna workshop ger dig möjlighet att utforska hur du kan använda dig av AI för att utveckla och stärka dina kreativa processer. Du kommer att få chans att arbeta praktiskt med AI-verktyg och få vägledning i hur du enkelt kan börja utforska AI i ditt konstnärliga arbete.

VI GÅR IGENOM:

  • Vad är generativ AI och hur fungerar det?
  • Exempel på olika AI-verktyg att använda i ditt kreativa arbete
  • Att skriva promptar, vad är det och hur gör man?
  • Hur du kan använda AI i dina kreativa processer (ta fram och bolla idéer, skapa innehåll och utforska koncept, utveckla idéer med AI-genererade prototyper och snabba skisser som underlag, jobba med text och planering, och få fler perspektiv.

 

Om kursledarna:

Foto: Anna Drvnik

Agnes Török är scenpoet, dramatiker och teaterregissör. Hen har hållt kurser för yrkesverksamma konstnärer i projektledning, marknadsföring och konstnärlig praktik på bl.a. Konstfack, DOCH, SMI, Transit Kulturinkubator och SKH samt på ett flertal av de konstnärliga Centrumbildningarna. Hen tror på att bra redskap och tydliga ramar frigör tid för skapande och konstnärligt fokus.

 

 

 

 

 

 

Foto: Einar Kling Odenkrants

Charlie Nelson Prag är projektledare, pedagog och streetdansare. Som pedagog har hon många års erfarenhet av att undervisa och handleda yrkesverksamma konstnärer i entreprenörskap, projektledning och konstnärlig praktik på Stockholms Konstnärliga Högskola, Folkuniversitetet och Transit Kulturinkubator. Under de senaste åren har hennes fokus varit digitalisering och att utforska innovativa metoder för att förhöja upplevelser, stimulera kreativitet, samt främja samarbete och läroprocesser genom digitala verktyg.

 

 

 

 

 

Charlie och Agnes utvecklar ofta nya pedagogiska och konstnärliga metoder ihop, i mötet mellan konsten, praktiken och tekniken. Deras grundidé är att ny kunskap och ny teknik ska vara lätta att implementera och göra nytta med i sin konstnärliga verksamhet direkt.

I samarbete med Smart Coop och Studieförbundet Sensus

Omslagsbild: DALL-E