Intercult bjuder in till ett inspirerande ”Digital Coffee Talk” med performance-konstnären Tana Maneva inom ramen för projektet Theatre in Palm. Tana berättar om sin unika arbetsmetod ”Ankoku performance language”, som är en blandning av Butoh, performance och teater. Tana kommer att dela med sig av arbetet med sitt Laboratory-team på Teater Giljotin och hur Ankoku performance language kan frigöra kreativitet och scenisk frihet.
c
Praktiska detaljer:
Datum: 14.e maj, 2024 
Tid: 14:00-15.00
Plats: Zoom 
Språk: English 
c
Om Tana Maneva: Tana Maneva är performance-konstnär och regissör verksam i Stockholm, och har genom sitt konstnärskap utvecklat ANKOKU PERFORMANCE LANGUAGE*, en hybrid av Butoh, teater och dans. Metoden hjälper konstnärer att utvecklas, att hitta sin inre röst och skapa djup, kvalitet, skönhet och autenticitet. Hon har coachat bl a sångare på Folkoperan, skådespelare på Den Nationale Scene i Bergen samt hållit workshop för Teaterhögskolorna Stockholm, Göteborg, Malmö och Luleå under workshopdagar i Göteborg. Tana har skapat och medverkat i ett 20-tal produktioner på Teater Giljotin samt turnerat med flera produktioner runt om i Europa.”
c
Anmäl dig till samtalet via denna länk.
Vi ses där!
Samtalet spelades in och går att se i efterhand på vår YouTube-kanal.
j
j
Om Theatre in Palm: 

Theatre in Palm (2022-2025) är det första plattformsprojektet från Kreativa Europa avsett för scenkonst. Projektet samlar 12 partnerorganisationer från hela Europa i samarbetet kring och skapandet av en internationell och interkulturell teaterplattform. Utöver att hjälpa enskilda nyetablerade scenkonstnärer att navigera vidare i sin karriär syftar projektet till att hjälpa den europeiska teaterscenen att återhämta sig efter pandemin genom att skapa en ny europeisk teaterplattform. Theatre in Palm riktar sig även till teaterorganisationer, fria grupper, producenter, konstskolor etc. Projektet ser till att dessa får kontakt med nya scener, hittar ny publik och blir en del av den nya europeiska teaterrörelsen.

Projektet koordineras av Turku Arts Academy i Finland. Utöver Sverige deltar kulturorganisationer och teatrar från Italien, Irland, Spanien, Portugal, Nederländerna, Grekland, Belgien, Cypern, Rumänien och Bulgarien. Läs mer om Theatre in Palm här.

Frågor om evenemanget? Kontakta info@ntercult.se