Den 28 september deltar Intercult i Forskarfredag på AlbaNova Universitetscentrum i Stockholm.

Syftet med ForskarFredag är att skapa mötesplatser mellan forskare och allmänhet, visa hur roligt, spännande och vardagsnära forskning kan vara och hur det egentligen är att jobba som forskare. Besökare och forskare möts genom experiment, workshops, prova-på-aktiviteter, vetenskapsshower, tävlingar, samtal, utställningar, science cafés och mycket mer. 

Europa Direkt Intercult kommer finnas på plats med ett informationsbord och ett EU-quiz. Vi kommer även finnas på plats för att informera om alla möjligheter som finns tillgängliga för ungdomar i EU.

Nytt för i år är att ForskarFredag är öppet för allmänheten under lördagen 209 september. Då är du som är intresserad av fysik och undrar vad som händer vid forskningsfronten är varmt välkommen till FysikFest vid Albanova universitetscentrum.  Eller varför inte besöka öppet hus i Biomedicum – ett evenemang öppet för alla och där forskningen som pågår i Karolinska Institutets nya forskningslaboratorium presenteras. Välkommen även till ett symposium om stamceller och regenerativ medicin, även det i Biomedicums lokaler. Astronomins dag och natt vill visa upp det fantastiska med astronomin och universum – i år sammanfaller den med ForskarFredag. Under lördagen finns en mängd olika rymdaktiviteter att välja bland.

Läs mer på ForskaFredags hemsida.