EU-kommissionen bjuder in till samtal på Europahuset med tema EU och den svenska valrörelsen: Vilka EU-frågor borde partierna diskutera?

Den svenska valrörelsen är i full gång, men EU-politiken figurerar sällan i debatten. Ändå är det av stor vikt vilken EU-politik som nästa svenska regering kommer att föra. EU påverkar oss alla varje dag: 1/3 av alla svenska nya lagar kommer från EU-samarbetet , 2/3 av den svenska exporten går till EU:s inre marknad, EU:s migrationspolitik är avgörande för den svenska flyktingpolitiken, EU:s handelsavtal är av stor betydelse för svenskt näringsliv och EU är en global ledare vad gäller klimatpolitiken.

Under maj månad har EU-kommissionen bjudit in samtliga riksdagspartier till att presentera sin EU-politik i Europahuset. Inledande arrangeras detta samtal med paneldeltagarna Tove Lifvendahl, politisk chefsredaktör SvD, PM Nilsson, politisk chefsredaktör, DI, som kommer att ge sin åsikt om vilka EU-frågor som de tycker att de politiska partierna ska prioritera.

Datum: Onsdagen den 2 maj

Tid: Kl. 15.00-16.00 (registrering och kaffe från 14.30)

Plats: Europahuset, Regeringsgatan 65, plan 2, Stockholm

Anmäl dig här!