VI BYGGER UPP VÅR POWER- TEAM OCH SÖKER EN PROJEKTLEDARE!

Vill du ta dig an utmaningar som väntar i en liten men mycket expansiv kulturorganisation? Då väntar det här roliga och intensiva jobbet just på dig!

Som projektledare hos oss utvecklar, söker och producerar du projekt, seminarier, kurser och andra evenemang. Du tar avstamp i den kunskap som finns i huset berikad med din kreativa förmåga, erfarenhet och kompetens. Insatser ska främst vara inriktade på Stockholm med omnejd. Du deltar även i mindre omfattning i det internationella arbetet där du kan inhämta inspiration till ditt arbete på hemmaplan. Du ansvarar för att kommunicera dina produktioner genom sociala medier och hemsidan.

Du använder ditt nätverk i kultursektorn och över sektorsgränserna för att skapa ett spännande erbjudande till såväl våra befintliga intressenter som ny publik. Du använder din mångsidiga erfarenhet för att bygga upp ett innehåll i produktioner om olika ämnen och för olika målgrupper. Arbetet innebär många sociala kontakter som inspirerar till idéer och samarbeten. 
Du upprätthåller Intercult´s relationer med omvärlden och tar aktivt initiativ till att utöka nätverket omkring oss. Du skapar samarbeten och skriver ansökningar om nya projekt.

Kvalifikationer 
För att vara en effektiv projektledare på Intercult behöver man ha erfarenhet från flera fält i kultursektorn. Vi vill att du har högskoleutbildning inom kultur, interkulturella relationer, kulturekonomi eller likvärdig utbildning. Du måste ha arbetet några år efter utbildningen. Du ska vara insatt i hur man driver ett projekt från idé till redovisning, med administrativ och ekonomisk uppföljning. Det är en fördel om du redan kan använda verktyg för kommunikation såsom WordPress, Mailchimp, och publiceringsverktyg samt vara en flitig användare av sociala medier. Du ska vara intresserad av människor och trivas i olika sociala sammanhang. 
Du har kännedom om kulturpolitik. Du inser vikten av det enade Europa och vill bidra till kulturens ställning i det europeiska projektets framtid.

Erfarenhet från kultursektorn är ett krav.

Vana att röra sig bland producenter och mediators av internationell kultur är meriterande. 
Vana att skriva ansökningar på svenska eller/och engelska är mycket intressant. 
Engelska på hög nivå i tal och skrift är ett krav. Svenska i tal och extern kommunikations-skrift är också ett krav.

Som person har du passion för att dyka in i nya fält, miljöer, kulturer och skapa nya sammanhang. Du har energi och nyfikenhet på människor och öppenhet för nya teman. Du är samtidigt strukturerad och planerar och prioriterar dit arbete på ett effektivt sätt. Du har ingenting emot att resa och ibland ha oregelbundna arbetstider.

Om oss
Intercult arbetar sedan 1996 från sitt kontor på Södermalm med interkulturella och internationella samarbeten.
Vi söker, driver och deltar i projekt. Vi tar avstamp i det lokala som vi tar vidare till det internationella. 
Vi delar med oss av kompetens om hur man skapar interkulturella och internationella samarbeten till kulturaktörer i främst Stockholm, med ringar på vattnet nationellt.

Vi är ett Europa Direkt Informationskontor om EU till kultursektorn i Stockholm.

Vi är en hubb för internationella relationer och en plattform för möten för de som är intresserade av en utblick utanför Sveriges gränser. Just nu har vi tre EU projekt i huset och behöver förstärkning till den regionala delen av verksamheten i Europeiskt Resurscentrum för Kultur.

Arbetsform 
Projektanställning med 6 månaders provanställning
Omfattning 50 %  (möjlighet till utökning på sikt)
Tillträde: enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag är den 17 maj 2019. Intervjuer sker löpande under perioden. Välkommen att maila din ansökan med CV samt ett personligt brev till info@intercult.se