Är du mellan 16–18 år och intresserad av EU? Vill du även vara aktiv i arbetet för att främja demokrati och samhällsengagemang i Europa? Då kanske evenemanget Your Europe, Your Say (YEYS) är något för dig! Registreringen är nu öppen för att delta i YEYS 2023 som äger rum mellan 23–24 mars i Bryssel – EU:s hjärta!

Det kommande eventet har titeln ”Youth Democracy Dialogues” och har som syfte att öka medvetenheten om demokrati för unga i Europa. Under eventet får du möjligheten att träffa andra likasinnade studenter från 35(!) olika länder och att lyssna på experter som arbetar med dessa frågor.

Tillsammans med de andra studenterna kommer ni att diskutera samt delta i workshops och aktiviteter där ni finner lösningar för att bättre involvera unga i demokratiska processer. Ni kommer att bli uppmuntrade att tänka kritiskt kring vad det innebär att delta i en demokrati och att komma med användbara lösningar för framtiden. Efter diskussionerna kommer ni att skriva lagförslag som sedan presenteras till de övriga EU-institutionerna. Det ni bestämmer under evenemanget kan alltså komma att skrivas in i lagböckerna!

Deltagande klasser väljs ut slumpmässigt, så ni får se till att hålla tummarna för att få delta i detta givande och viktiga evenemang.
Få hjälp av en lärare för att registrera din skola HÄR.

  • Deadline för registrering är 30 november 2022!

YEYS organiseras av den Europeiska ekonomiska och sociala kommittén (EESC). Eventet 2023 blir den 14e gången som YEYS organiseras. Språket som talas under evenemangsdagarna är engelska. Ni kan läsa mer om evenemanget och tidigare evenemang på hemsidan för Your Europe, Your Say.