Tror du att du har det som krävs för att ta plats i regissörsstolen?

Då vill vi att du hör av dig! EU ger unga filmskapare chansen att göra en egen #EuandME-kortfilm. Fem vinnare får ett bidrag på 7 500 euro var och dessutom mentorstöd av en ledande europeisk regissör för att få hjälp att förverkliga sina idéer.

Hur går det till? 

För vem?
Tävling står öppen för europeiska filmskapare bosatta i EU, som är mellan 18 och 35 år gamla när anmälningstiden för tävlingen går ut (31 oktober 2018). Obs! Endast enskilda personer kan delta. Gruppbidrag kommer inte att accepteras.

Skicka in din idé!
Skicka in din idé till en kortfilm genom att fylla i ansökningsformuläret online.

Du behöver tre saker:

  • En skriftlig sammanfattning av din film (på engelska och, om engelska inte är ditt modersmål, även på något av Europeiska unionens officiella språk).
  • En kort pitchvideo filmad med en smartphone (på engelska och, om engelska inte är ditt modersmål, även på något av Europeiska unionens officiella språk).
  • En länk till en kortfilm du gjort de senaste fem åren (observera att inga särskilda språkkrav gäller för denna kortfilm).

Juryn
Juryn, som består av fem europeiska filmregissörer, kommer att granska bidragen och välja ut tio bidrag – två per kategori.

Allmänhetens röster
Med början i januari 2019 och under fem veckor kommer vinnarna att röstas fram online av allmänheten. Resultatet av omröstningen kommer att tillkännages här på tävlingens webbplats och på Europeiska kommissionens konton i sociala medier. Varje vecka kommer att tillägnas en kategori. Vi tillkännager de två kandidaterna för respektive kategori och ber användarna att rösta på den filmidé de tycker ska vinna.

Gör din film! 
De fem vinnarna får ett bidrag på 7 500 euro var för att producera, filma och redigera sin film senast den 30 april 2019. Under filmnings- och redigeringsprocessen får vinnarna dessutom mentorstöd av någon av de professionella regissörerna i juryn.

Delta i premiären!
De fem unga filmskaparna bjuds in att visa sina filmer vid ett lanseringsevenemang i juni.

Läs mer om tävlingen och #EUandME här.