Europa Direkt kontoret är på plats i Bryssel för två intensiva dagar med seminarier och workshops inför valet till Europaparlamentet 2019.

Om mindre än åtta månader, den 26 maj, är det alltså EU-val. Då väljer vi svenska medborgare och EU-medborgare som bor i Sverige vilka 21 personer som under de kommande fem åren ska representera oss i Europaparlamentet – en av EU:s två lagstiftande församlingar  och världens enda internationella parlament.Där ska de 705 folkvalda EU-parlamentarikerna från 27 medlemsländer, tillsammans med medlemsländernas regeringar, stifta lagar som gäller för EU:s snart 450 miljoner invånare och världens största marknad.

EU-valet, tillsammans med riksdagsvalet, är vår i särklass bästa möjlighet att påverka utvecklingen i vår omvärld. EU-valet spelar dessutom en stor och växande roll för vårt land och vår vardag. Inte mindre än hälften av riksdagens lagstiftning och en kommunfullmäktiges dagordning handlar om frågor som beslutas på EU-nivå.

Valdeltagandet i EU-valet 2014 i Sverige var drygt 50 procent. Men EU-valet den 26 maj är viktigare än någonsin, och vi kan bättre än så.

Vill du vara med och göra skillnad? Registrera dig på #denhärgångenröstarjag och bli valambassadör och rekrytera dina kompisar, kollegor och bekanta! Registrera dig här!