.

Haninge Delikatesser

av

Farvash

Haninge centrum 2023

.
Farvash designade flera butiksskyltar i Haninge under sin ungdom och ville under projektet Eyelander lyfta sitt kulturarv genom att bevara, med 3D-skanning, skyltarna som kan komma att försvinna när Haninge centrum byggs ut.

Butiken”Haninge Delikatesser” är idag stängd men genom Farvash historia och nu bevarade konstverk lever minnet kvar och kan upplevas av många fler under lång tid framöver!
.
Farvash
är performancekonstnär med bakgrund i kemi och materialvetenskap. Razavi är utbildad på KTH, Konstfack och Royal college of Art i London, och har själv undervisa både i London samt KTH och konstfack. Farvash har genomfört performanceverk på bland annat Fringe Festival Stockholm,  RCA2020, Science museum i London samt haft konstnär residens på Färgfabriken. I sin konst arbetar Farvash med vad som kallas ”mellanförskap” genom mytologiska och teknologiska perspektiv. Hennes verk är djupt rotade i persisk mytologi, historia och ontologi och utforskar frågor som konstruerad identitet, invandringsskuld och krigstrauma. Flera av hennes skapelser är lika mycket tekniska framsteg som de är konstverk.

Läs mer om Farvash konstnärskap här: https://www.farvash.com/ 

Farvash representerar Haninge kommun i projektet eyelander.

.