Fira Europadagen med oss på Kulturhuset och Upplev Europa den 7 maj!

Europa Direkt Stockholm deltar i firandet av Europadagen som i år äger rum på Kulturhuset och Upplev Europa här i Stockholm. På grund av att datumet sammanfaller med Kristi Himmelsfärd i år sker själva firandet den 7 maj istället för den 9 maj, som är det egentliga datumet för Europadagen. Europa Direkt Stockholm kommer att vara en del av infotorget och ha ett utställningsbord tillsammans med våra kollegor från Europa Direkt Södertälje. Missa inte chansen att komma träffa oss och ställa just din fråga om Europa Direkt-nätverket, EU och EU-valet. Ett quiz med fina vinster utlovas!

Tillsammans med värdorganisationen Intercult kommer Europa Direkt Stockholm även att arrangera ett seminarium under dagen med titeln ”Kultur – hjärtat i Europasamarbetet?” där vi utforskar kulturens avgörande roll i EU genom diskussioner om kulturell mångfald och dess betydelse för Europasamarbetet. Med avstamp i kampanjen #CulturalDealEU undersöker vi den nuvarande rollen för kultur inom EU och framtida perspektiv med fokus på EU-valet. Vad kan kulturen bidra med idag och hur kan den förhoppningsvis forma Europas framtid?

Flera andra spännande organisationer kommer att vara på plats på infotorget och en mängd olika  seminarer står på programmet! Temat för dagen är EU-valet som i Sverige äger rum den 9 juni i år.

Datum: 7 maj
Plats: Kulturhuset och Upplev Europa, Stockholm
Infotorgets öppettider: 11.00-16.00
Intercult och Europa Direkts Stockholms seminarium om EU och Kultur: 13.00-13.30
Fri entré utan föranmälan!

Mer information och hela programmet hittar du Europaparlamentets svenska kontors hemsida här.

Varmt välkomna!