Vi har nöjet att meddela att det första fysiska mötet mellan E-ART-projektets medlemmar har genomförts med stor framgång i Stockholm. Mötet leddes av Intercult i våra lokaler mellan 24 och 25 januari 2024.

Projektet E-ART stödjer konstnärer i deras omställning till ett mer klimatanpassat och hållbart skapande genom stöd till kompetensutveckling. Vårt mål i E-ART är att främja hållbarhet inom konsten. Till mötet hade vi äran att ta emot experter från CUBE Non-Profit Organisation  (Grekland), materahub (Italien), Instruction and Formation  (Irland), OECON GROUP (Bulgarien) och Espronceda (Spanien).

Under mötet hölls en givande diskussion om projektets pågående fas och möjliga ämnen för läroplanen i hållbart skapande. Alla partners introducerades till projektets aktiviteter och finansiella villkor.

En av mötets höjdpunkter var besöket på Konstfack, som är Sveriges största konstnärliga högskola inom konsthantverk och design. Vi fick en guidad tur genom Konstfacks verkstäder av Patrik Förberg med fokus på CRAFT!-programmets verksamhet. Denna berikande upplevelse stärkte vår hängivenhet till projektet.

Vi vill understryka vikten av hållbarhet och klimatanpassning, och vi strävar efter att åstadkomma en bestående inverkan på den konstnärliga verksamheten genom innovativa, hållbara material, verktyg och metoder.

Om du är verksam i en social eller konstnärlig verksamhet och påverkas av den gröna omställningen, följ oss på våra sociala medier och håll utkik efter fler uppdateringar allt eftersom vi fortsätter verka för en hållbar framtid inom konsten!