Är du en yrkesverksam konstnär eller arbetar du kanske inom en konstnärlig verksamhet? Det kan vara allt inom musik, bild, form, teater, dans och film. Visste du att det finns flera vägar för dig och dina kollegor att gå för att söka Resebidrag både i Sverige och i Europa?

Den 7 oktober kl 16.00 kommer Tina Pettersson från Konstnärsnämnden i Sverige och Felix Sodemann från International Theatre Institute i Tyskland under ett webbinarium berättar om konstnärlig mobilitet och vilka resebidrag som finns för Dig att söka idag!

Anneli Strömqvist arbetar som handläggare och är ansvarig för det internationella dansprogrammet vid Konstnärsnämnden i Sverige och kommer under webbinariet gå igenom aktuella utlysningar för stipendier och resebidrag.
– Konstnärsnämnden fördelar ett brett spektrum av stipendier och bidrag där du som yrkesverksam konstnär kan du söka stöd för såväl en kort utlandsresa som ett omfattande konstnärligt projekt. Du kan även söka arbetsstipendium som är ett allmänt stöd för fortsatt konstnärlig verksamhet. Mer information om hur Du ansöker hittar du här.

Felix Sodemann från International Theatre Institute (ITI) i Tyskland arbetar för informations- och konsulttjänsten för turnéartister – som syftar till att stärka internationellt rörliga och/eller transnationella artister och kreativa – både inkommande och utgående inom Tyskland. Webportalen www.touring-artists.info ger omfattande information om alla administrativa frågor som uppstår i samband med internationellt och transnationellt arbete, såsom skatter, social trygghet, visum eller tull. Sodemann kommer också att presentera On The Move-nätverket, som stöder konstnärer i att arbeta internationellt genom att tillhandahålla information om kulturell rörlighet som är tydlig, uppdaterad och alltid gratis att använda. On The Move erbjuder vägledning om mobilitetsfinansiering och – genom gruppen av informationspunkter för rörlighet (MIP) – om alla slags administrativa utmaningar i samband med konstnärers rörlighet. Mer information om nätverket hittar du här.

Schema
– Elisavet Papageorgiou Intercult startar Livestream.
– Inledande ord av webbinariets moderator Josefin Holmström(Europa Direkt Stockholm) och Frida Wikström (Smart).
– Anneli Strömqvist berättar och vägleder oss igenom Konstnärsnämnden Stipendier och Bidrag inom Internationellt utbyte och resebidrag.
– Felix Sodemann presenterar nätverket On The Move och berättar om hur Du kan ta del av nätverkets olika hjälpmedel.
– Samtal med Anneli och Felix och frågor från publik.
– Avslutande ord från dagens talare.

Format: Digitalt webbinarium
Datum: Oktober 7
Tid: Kl. 16.00
Plats: Digitalt via Zoom – Livestream Facebook
Innehåll: Information och vägledning om resebidrag i Sverige och i Europa
I samarbete med: