Intercult är mycket stolta över att presentera Theatre Academy i samarbete med Stockholm Fringe Festival 2024 (#STOFF2024). Boka in 27, 28 och 29 augusti i kalendern redan nu!

Theatre Academy är ett 3 dagar långt scenkonstseminarium för alla som är intresserade av internationell scenkonst. Upptäck en unik lineup av workshops, samtal, teaterlabs, föreställningar och masterclasses som leds av erfarna utövare från Europas alla hörn. Scenkonstnärer bjuds in att ta del av ett fullmatat och kompetenshöjande program samtidigt som de utforskar ytterligare aspekter av scenkonst i en internationell kontext. Akademin välkomnar särskilt nyetablerade scenkonstnärer som vill bredda sitt nätverk och hitta nya karriärmöjligheter. Programmet är helt kostnadsfritt!

Akademin är en del av plattformsprojektet Theatre in Palm och möjliggörs tack vare stöd från Kreativa Europa. Alla ovanstående evenemang samordnas som en del av en multi-festivalvecka i Stockholm i augusti i år som, förutom Stockholm Fringe Festival (#STOFF2024) och World Fringe Congress, också innehåller Scensveriges exportfestival Swedstage och nätverket Stolt Scenkonst.

Venues: Konträr och Teater Giljotin.
Mer information och länk till bokning finns här.

Vi ses i augusti!

Programkoordinator för akademin: Nina Rudawski och Karin Johansson.

Vad är Theatre in Palm?
Theatre in Palm samlar 12 partners från hela Europa för att samarbeta och tillsammans skapa en internationell och interkulturell plattform. Projektet pågår mellan 2022-2025 och arbetar mot att etablera en plattform för nyetablerade scenkonstnärer (s.k. emerging artists), vilket kan fungera som ett startskott för europeiskt utbyte och interkulturella samarbeten. Projektets huvudmål är att hjälpa nyetablerade konstnärer att navigera i sin karriär samt att bredda nätverk och underlätta samarbete mellan partnerländerna i projektet. 

Theatre in Palm koordineras av Åbo Arts Academy. Förutom Sverige är organisationer och teatrar från Italien, Irland, Spanien, Portugal, Nederländerna, Grekland, Belgien, Cypern, Rumänien och Bulgarien en del av plattformen. 

Läs mer om Theatre in Palm här.