Dr t’s Beall är huvudartist för ”Woven in Govan”, och var den ledande skotska konstnären för ”Woven Network” (2020),som spänner över fem länder och leds av Plattform TU (Ukraina). Beall är en socialt engagerad konstnär och forskare baserad i Dumfries och Glasgow, som arbetar med samhällen på varaktighetsprojekt för att återställa marginaliserade historier. Hennes arbete spänner över en mängd olika medier, inklusive performativa evenemang, tryckset och kreativa interventioner i det offentliga rummet.

Hon är också en av tio uppdragskonstnärer på Stove Networks ”Atlas Pandemica”, som arbetar med Travelling Showpeople för att återställa delar av Dumfries nöjesfältshistoria (2020-21) och överväger positionering efter Covid av kreativa projekt i det offentliga rummet. Pågående projekt i Skottland inkluderar ”Fair Scotland” (med Showpeople, tillsammans med Dr Mitch Miller) och ”Protests and Suffragettes” (som återvinner och belyser kvinnors aktivism i Govan), båda 2013-gåvan. Beall var den ledande skotska konstnären för ”Memory of Water” (2018-2021), ettprojekt som undersökte postindustriella vatten i sex europeiska städer, finansierat av Creative Europe. Hennes doktorsexamen vid University of Glasgow (2017) samarbetade med Riverside Museum/Glasgow Museums, där hennes praktikledda forskning utvecklade engagemangsstrategier för kulturarvsinstitutioner genom samprydnad och deltagarprestation.

I detta webbinarium Presenterade Dr t’s Beall sin metodik för att hjälpa samhällen att återfå en känsla av tillhörighet samtidigt som hon utmanade dominerande berättelser om plats. Tidsramen var en av huvudfrågorna. När startar och slutar projektet? Vi måste hitta sätt att utvidga oss till båda riktningarna och fånga kunskapen. Som Tara nämnde ” Curator Paul O’neill skriver om detta verkligen användbart, jag tror — tanken att projekttidslinje bör konceptualiseras som början och slutar ”före” och ”efter” den punkt vi för närvarande anser dem. Detta anstränger sig mot / erbjudanden och alternativ visionering till den nuvarande / mer normala ”svampning” av projekt – där de försvinner utan verklig inverkan.