Intercult presenterar stolt Jonas Myrstrands film om Stockholms kulturarv i anslutning till vatten och hamnområden. Filmen är en av flera filmer om de olika städerna som ingår i projektet Memory of Water.

I projektet Memory of water har organisationer i sex europeiska städer med anknytning till vatten undersökt hur konstnärer kan påverka framtida kulturplanering och bevarandet av det postindustriella kulturarvet.
Konstnärer från de sex olika europeiska städer har samarbetat med lokala invånare och organisationer, politiker och stadsutvecklare. Jonas är filmskapare och har under projektets gång mellan 2018-2020 arbetat med att filma och dokumentera hela samarbetet och har genom sina filmer både fångat de andra deltagande konstnärernas arbete och själv skapat en filmatiserade minnen av resan genom städer där civilsamhället på ett aktivt sätt arbetar med att bevara det postindustriella arvet.
Filmografin som Jonas har skapat för Memory of Water  mellan 2018-2020 består av filmer om Levadia, Gdansk, Govan och Stockholm, och en långfilm om hela projektet.
I den här filmen har Intercult tillsammans med Jonas intervjuat och tagit del av en guidad tur av experter på olika sjönära områden i Stockholm om de historiska samt nutida kulturarv som områdena bär med sig.
I Memory of Water har vi kopplat samman vårt post-industriella arv till vår närhet till vatten. Städerna har arbetat med konstnärsledda kreativa processer som en metod för att förstå den post-industriella utvecklingen i Europa. Genom att visa vilken påverkan utvecklingen har haft på dessa områden har vi väckt upp minnen från Europas historia.
Läs mer om  projektet Memory of Water HÄR!
Läs mer om Jonas och ta del av hans filmer om Govan, Levadia och Gdansk HÄR, och missa inte att se Jonas film om Stockholm nedan: